T 013-5331985 | E info@css-schoonmaak.nl

Aanbestedingen opstellen een routine?

Het opstellen van een aanbesteding dat ten goede komt aan schoonmaakdiensten lijkt een routine te worden. Voor opdrachtgevers zijn deze aanbestedingen vaak veelal hetzelfde, maar dienstverleners denken daar vaak anders over. Dit omdat de afgelopen contractperiode misschien niet ging zoals gepland.

De opdrachtgever ~ minder tevreden doordat de afgelopen contractperiode niet helemaal vlekkeloos verliep ~ stelt een BVP (Best Value Procurement) aanbesteding samen, of maakt een lijst van belangrijke prestatie-indicatoren welke horen bij de opgestelde SLA (Service Level Agreement). Zij doen hun best om een nieuwe aanbesteding op te stellen waarbij zij streven naar een perfecte dienstverlening. Consequenties worden hierbij ook beschreven, want kan het nu wel helemaal goed gaan?
Daarnaast wordt ook de ruimte geboden aan conciërges, locatiemanagers en andere facilitaire helden om hun stem te laten horen, en we kunnen er weer een aantal jaren tegenaan!

Is vernieuwing gelijk aan verbetering?
Volgens René Gude zijn wij vaak geneigd om situaties te vernieuwen in plaats van te verbeteren. Maar wat men vergeet is dat een vernieuwing vaak niet hetzelfde effect heeft als een verbetering. "Ik ben niet tegen innovatie. Sterker nog, ik stimuleer het als geen ander, zolang het maar bijdraagt aan verbetering".

Wees realistisch, zowel tegen opdrachtgevers als tegen schoonmaakbedrijven
Soms is het goed om een externe medewerker in te schakelen met verstand van zaken. Zij kijken vaak realistischer naar een situatie en naar het ideale scenario dan uzelf. Hiermee wil ik ook de vakkundige specialisten nog eens in de schijnwerpers zetten. Zij zetten zich voor iedere opdrachtgever 100% in, en dragen er op die manier zorg voor dat de schoonmaakbranche geen terugval krijgt. Deze specialisten zijn vaak in staat om hun realistische inzichten en bevindingen over te brengen naar de opdrachtgevers en de schoonmaakbedrijven. Dit doen zij door ons op het juiste moment te wijzen op het belang van verbeteren, en dat dit per slot van rekening beter is dan de huidige werkstructuur te vernieuwen.