T 013-5331985 | E info@css-schoonmaak.nl

Saus vlekken verwijderen?

Ketchup, tomatensaus of spaghettisaus vlekken, het is erg vervelend wanneer u na het eten deze hardnekkige vlekken in uw kleding heeft. Weet u hoe dat u deze vlekken kunt verwijderen? Wij leggen het u graag uit in dit artikel. Jong en oud, wie knoeit er niet? We denken wel vaak dat het kleine kinderen zijn die knoeien als ze saus eten, maar volwassenen kunnen er ook wat van. Daarom geven we u tips, zodat u de hardnekkige vlekken van sauzen weer uit de kleding kunt halen. U kunt uw kledingstuk vervolgens gewoon weer dragen en u hoeft het niet weg te gooien!

Saus in uw kleding, wat nu?
Als u saus in uw kleding heeft, kunt u negen van de tien keer uw kledingstuk gewoon wassen en buiten ophangen. Het beste kunt u het in de zon hangen, de vlekken verdwijnen dan vanzelf door het zonlicht.

Mayonaise in uw kleding
De mayonaise vlekken in de kleding worden in fasen behandeld. Eerst wordt het vet aangepakt en dit doet u door het kledingstuk af te nemen met tetra, wasbenzine of trichloorethyleen. Vervolgens laat u de plek die u heeft behandeld goed drogen. Wanneer de plek droog is, kunt u het kledingstuk wassen met handwarm water en ammonia. Als u tere textielstoffen heeft dan haalt u met weinig risico mayonaisevlekken weg door de stof eerst uit te spoelen. Dit doet u dan in een lauw sopje. Wanneer dat niet helpt kunt u de vlek behandelen met wasbenzine, tetra of trichloorethyleen. Nog niet verdwenen? Dan kunt u ossengalzeep gebruiken. Hierdoor zal de vlek verdwijnen en geniet u weer van uw mooie kledingstuk ZONDER saus vlek!

Mosterd in uw kleding, pak het aan!
Als u mosterd in uw shirt heeft dan kunt u uw kledingstuk wassen in een handwarm sopje. Vervolgens kunt u de restvlekjes met een beetje azijn weg deppen en daarna is de mosterd verdwenen! Ten slotte kunt u het shirt gewoon wassen zoals u altijd doet en als het shirt droog is, ziet u niets meer van de vlek!