T 013-5331985 | E info@css-schoonmaak.nl

Code verantwoordelijk marktgedrag

Nieuwe Code ondertekenaars roepen branche op tot navolging; CSS Schoonmaakdiensten uit Oisterwijk is één van hen. ‘Alle partijen in de schoonmaakketen moeten bewust zijn van hun handelen in de keten. Dus: neem je verantwoordelijkheid en onderteken de Code Verantwoordelijk Marktgedrag!’ luidde de boodschap van de 9 kersverse ondertekenaars tijdens de regionale ondertekeningsessie bij de Raad voor Arbeidsverhoudingen voor de schoonmaak – en glazenwassersbranche (RAS) in ’s-Hertogenbosch op 21 mei 2015. 

CSS directeur Rogier Coppejans heeft recent de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend.

Kees Blokland, voorzitter van de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag, gaf aan blij te zijn met de 9 Code-deelnemers en hun oproep aan de branche. ‘Want schoonmaak-medewerkers van álle schoonmaakbedrijven verdienen respect en waardering.’ Respect normaal? Aan het begin van de bijeenkomst ontstond discussie over het belang van de Code. ‘Schoonmaakmedewerkers met respect behandelen is toch normaal! Is het dan nog wel nodig om de code te ondertekenen? vragen enkelen zich af. Blokland: ‘Juist dan is het goed om aan de buitenwereld en aan de opdrachtgevers te laten zien waar je voor staat en hoe je handelt conform de Code gedragsregels. Want ondertekenen is 1; uitvoeren is 2. De Code is juist ontstaan door het gebrek aan respect voor het werk van de schoonmaker.’ (codeboekje)

Samen naar een sterkere keten De Code werd op 21 juni 2011 geïntroduceerd om een einde te maken aan de doorgeschoten marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwasserbranche. Een initiatief waarmee de branche eerlijker en duurzamer kan werken. Alleen door actief samen te werken kunnen opdrachtgevers, werkgevers, werknemers en intermediairs in de branche een sterke keten vormen. Sinds de introductie van de Code hebben nu meer dan 800 organisaties de Code onderschreven, waaronder bijna 200 opdrachtgevers, 580 schoonmaakbedrijven en 20 adviseurs.

Certifcaat code verantwoordelijk marktgedrag

ACTIE: UW TOILETTEN KOSTENLOOS VOORZIEN VAN HYGIƋNE APPARATUUR?

  • Handdoekautomaten
  • Zeepdispensers
  • En meer!

Neem CONTACT met ons op.